Sodelujte z nami

Skrb za okolje je danes teoretično del vsakdana, v praksi pa se marsikdaj pokaže žal nasprotno. Posebno zgodbo pišejo pri tem tudi odpadki. V našem društvu se v prvi vrsti ukvarjamo prav z njimi in ozaveščamo o pravilnem ravnanju z njimi.

Na seznamu vsebin najdete tako bolj splošna predavanja o okoljskih temah, osredotočena predavanja z nekoliko bolj poglobljenim vpogledom v posamezne teme, delavniško obarvane dejavnosti in povsem nova spremljevalna gradiva ob ogledu dokumentarnih filmov. V letu 2020 smo vsebinam v živo v dodali tudi možnosti sodelovanja na daljavo!

Predavanje ali delavnico lahko uporabite za popestritev rednih predmetov ali pa poglobitev znanja na dnevih dejavnosti. Izvedemo jih lahko v živo ali prek spleta. V preteklih letih so šole naše vsebine večkrat uporabile tudi za obeležitev okoljskih dni, npr. svetovnega dneva hrane (16. oktober), evropskega tedna zmanjševanja odpadkov (november), mednarodnega dneva gozdov (21. marec) in podobno.  

Če na seznamu ne najdete vsebine, ki bi zadostila vašim potrebam po obravnavanju določene teme, nas kontaktirajte in pripravili bomo temo, ki vam najbolj ustreza.  Ko se odločite za vsebino, ki vas zanima, za naročanje izpolnite obrazec. Za vse dodatne informacije in vprašanja smo vam na voljo na telefonski številki 040 255 433 ali emailu info@ocistimo.si

Uporabna gradiva

Sodelujemo z

Od leta 2018 z izobraževalnimi ustanovami sodelujemo v projektih ter organiziramo predavanja, delavnice in izposoje filmov. Večkrat letno v svoje vrste sprejmemo srednješolce in študente na praksi ter sodelujemo v projektih razpisov "Po kreativni poti do praktičnega znanja" in "Študentski inovativni projekti za družbeno korist". Več o praksah in prostovoljstvu si lahko preberete tukaj.

Akademija za likovno umetnost in oblikovanje, CMEPIUS, Fakulteta za dizajn, Fakulteta za upravo, Gimnazija Kamnik, Gimnazija Škofja Loka, Ljudska univerza Šentjur, OŠ Dragomelj, OŠ Gornji Grad, OŠ Ivana Cankarja Vrhnika, OŠ Janka Glazerja Ruše, OŠ Koper, Univerza v Ljubljani, Univerza v Mariboru

Naše najljubše zgodbe