Predavanja, delavnice in drugi načini sodelovanja ustanov z nami

Skrb za okolje je danes teoretično del vsakdana, v praksi pa se marsikdaj pokaže žal nasprotno. Posebno zgodbo pišejo pri tem tudi odpadki. V našem društvu se v prvi vrsti ukvarjamo prav z njimi in ozaveščamo o pravilnem ravnanju z njimi, tudi preko različnih predavanj, delavnic, filmov in drugih načinov sodelovanja z vami. Pripravili smo vrsto zanimivih možnosti, ki vam predstavijo to perečo problematiko na nevsiljiv in zanimiv, šokanten, a zabaven način.

 

Kontakt:

Društvo Ekologi brez meja

E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate. 

T: 040 255 433

 

filmi

Slika pove več kot 1000 besed! Ko združimo sliko in besedo pa je učinek veliko večji. Samo »predavati« o ekologiji, onesnaževanju okolja, zavrženi hrani ni dovolj. Zato šolam za potrebe izobraževanja ponujamo filme, ki na zanimiv, slikovit in včasih tudi pretresljiv način prikažejo to, o čemer pogosto govorimo, a si morda ne znamo predstavljati. Ponudbo za osnovne šole si lahko ogledate tukaj, ponudba za srednje šole pa je dostopna na tej povezavi

 

 

Cena za en dan, za en film in neomejeno število predvajanj v tistem dnevu je 100 EUR (cena ne vključuje DDV). Predvajanje je možno tudi na drugih lokacijah, vendar izključno za potrebe izobraževanja in ne za javno prikazovanje.

 

 

varuhi planeta

Ekologi brez meja izvajamo dveurne delavnice na temo varovanja in ohranjanja planeta. Primerne so za dneve ekologije, dneve dejavnosti, popestritev učnega programa in izbirnih predmetov (okoljska vzgoja). Delavnice izvajamo po triadah. Do 15 otrok prevzamemo samostojno, od 15 do 30 pa v spremstvu vzgojitelja ali učitelja. Cena dveurne delavnice je 250 EUR (brez DDV in potnih stroškov). Več informacij o delavnici je na voljo tukaj

 

Z delavnicami želimo ozavestiti nujnost ukrepanja, sprememb vsakdanjih rutin, za kar je potrebno sodelovanje vsakega posameznika. Znanje prenašamo na zanimiv interaktiven način, otroke vzpodbujamo k razmišljanju in iskanju rešitev. Naš cilj je dvigniti zavest otrok o osebni vrednosti in potencialu moči, ki združena prinaša spremembe in rešitve. Ob zaključku delavnice povabimo otroke k nadaljnjemu sodelovanju z Varuhi planeta.

 

Vodja delavnic je Maja Vidmar, ki je delovala kot scenaristka in režiserka otroških oddaj na RTV Slovenija (Studio Kriškraš), je avtorica knjige za otroke Modro pišče in ustvarjalka otroških oddaj v slovenskem uredništvu Rai v Trstu.

 

 

predavanja

Predavanja, ki jih ponujamo, zajemajo vsa področja odpadkov, predstavljajo pereče probleme, ki se pojavljajo, in možne rešitve. Primerna so za učence osnovne šole (tretja triada devetletke) in dijake srednje šole ter za zaposlene na vseh vzgojno-izobraževalnih ustanovah. Tematike:

  • naravni viri, trajnostni način življenja in ločevanje odpadkov,
  • papir,
  • plastična embalaža in električne pošasti,
  • svet na krožniku,
  • zdravje in ekologija,
  • zgodba majice in kozmetika.

 

Cena (1 šolska ura): 100 EUR (brez DDV) + prevoz

 
 

Očistimo Slovenijo / World Cleanup

   

Sledite nam

FacebookTwitterYoutubeFeed

Iskanje

Prijava na Čist-E-Novice

 

Društvo Ekologi brez meja
Trubarjeva 50 (2 nad.)
1000 Ljubljana
info@ocistimo.si 040 255 433