11
Feb
2017

Zaljubljeno brez odpadkov

valentinovo

Ko se odločimo za življenje brez odpadkov, nas lahko ob določenih dogodkih zagrabi panika. Takšen primer so prazniki, kakršno je bližajoče se valentinovo, z njim povezana darila in njihova embalaža. Obdarovati brez odpadkov se pa ja ne moremo! Kaj pa vsi tisti srčki, okrasne pentlje, kaj pa darilni papir, kaj pa … KAJ PA?

Dobra novica je, da se nam ni potrebno odpovedati romantičnemu vzdušju za praznik zaljubljencev.

Kot vedno nam tudi letos trgovine ponujajo tisoč in eno različno darilo, ki ga dragi osebi absolutno »moramo« pokloniti: bonboniere v obliki srčkov, plišaste medvedke, cenen nakit … Zakaj se ne bi letos zavestno odpovedali kiču in si namesto stvari, ki ne bodo preživele niti do naslednjega valentinovega, podarili kakšno lepo izkušnjo? Midva s fantom to zdaj prakticirava ob vseh praznikih (rojstni dnevi, božič, obletnica …), ker sva ugotovila, da ne potrebujeva petkrat na leto novih stvari, s katerimi itak ne bi vedela, kaj početi. Raje greva v kino, na kosilo ali večerjo, na izlet, ogled kakšnega gradu …

Pri podarjanju stvari se raje omejimo na tisto, za kar vemo, da naša ljubljena oseba potrebuje. Tako bodo darila mnogo bolj posebna in bodo dejansko tudi uporabljena, za razliko od tistega plišastega medvedka, ki bo 15. februarja že pozabljen ležal v kotu.

Če želite darilo zaviti, da bo do zadnjega trenutka ostalo presenečenje, uporabite embalažo za večkratno uporabo, na primer lepo platneno nakupovalno vrečko ali kaj podobnega. Če vam doma še od novega leta ležijo koščki ovojnega papirja, se ne bojte seči po teh. Darilo okrasite z naravnimi oziroma recikliranimi okraski – preizkusite se v recikliranju papirja, v naravi naberite rože ali lepe vejice, ali okraske izdelajte iz slanega testa. Zamesite testo iz moke, vode in soli in z modelčki izrežite različne oblike.

Tako lahko tudi praznik zaljubljencev praznujemo z darili brez odpadkov. In takšna so najlepša.

Martina, Manj smeti – manj skrbi

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...