Kako poteka postopek do ZW

Osnovno spoznavanje prireditve ali dogodka vodi do dogovora o ponudbi in podpisa dogovora o sodelovanju z Zero Waste Slovenija v prvi fazi.

Ta se zaključi z izdelavo posnetka obstoječega stanja in seznamom predlaganih ukrepov. Posnetek stanja zajema vire nastajanja odpadkov, vrste odpadkov in količine ter komu in pod kakšnimi pogoji jih organizator odda. Posnetek stanja je potreben iz vsaj dveh razlogov: organizatorji odpadkom posvetijo pozornost in razmišljajo o tem, kako bi jih lahko zmanjšali. S pomočjo posnetka stanja organizator kasneje ocenjuje uspešnost uvedenih ukrepov.

V naslednjem koraku organizator izmed predlaganih izbere tiste ukrepe, ki jih želi izvesti in opredeli časovno dinamiko uvajanja.

 

Koraki za pridobitev naziva

Odločitev

vodstva prireditve za uvajanje naziva Zero waste prireditev ali Prireditev z manj odpadki. Rezultat: podpisan dogovor o sodelovanju z Zero waste Slovenija.

Ogled prizorišča

zbiranje informacij in podatkov, preučitev obstoječih podatkov in gradiv. Izbor in rangiranje ukrepov ter predlog uvajanja v posameznih letih. Rezultat: posnetek stanja in predlog ukrepov.

Evalvacija

izvajanja ukrepov 1. prireditve po predlaganih ukrepih in preučitev izpolnjevanja pogojev. Rezultat: podeljen naziv.

Zbiranje podatkov

na naslednjih izvedbah in spremljanje doseganja ciljev. Rezultat: letno poročilo in njegova potrditev.

Stroški

Vsaka prireditev je zelo specifična – po tematiki, trajanju, številu obiskovalcev in še kaj. To so tudi dejavniki, ki vplivajo na ceno izvedbe posnetka stanja, priprave ukrepov in evalvacije. Izpolnite spodnji vprašalnik, ki je osnova za pripravo individualizirane ponudbe. 

Uvodni vprašalnik za organizatorje prireditev

Vprašalnik je namenjen pripravi posnetka stanja. Prosimo za čim bolj natančne podatke, v primeru, da ne razpolagate z njimi, vas prosimo za čim bolj natančno oceno. Podatki bodo uporabljeni izključno za namen sodelovanja pri vpeljavi koncepta Zero Waste na vašo prireditev.

ime, priimek, e-naslov, telefon
ime, priimek, e-naslov, telefon

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...