Emisije TGP in obnovljivi viri

Več o “Emisije TGP in obnovljivi viri energije”

Ker nobena okoljska tema ni samotojen problem, pač pa se povezuje z drugimi okoljskimi področji, tudi za ravnanje z odpadki velja, da je povezan z vsaj dvema dodatnima področjema:

  • emisijami toplogrednih plinov in
  • obnovljivimi viri energije

Odločba o prizadevanju držav članic za zmanjševanje emisij toplogrednih plinov

Cilj odločbe je doseči ustalitev koncentracije toplogrednih plinov v ozračju na ravni, ki bo preprečila nevarno antropogeno poseganje v podnebni sistem.

Skupnost je po letu 2012 sprejela neodvisno zavezo, v skladu s katero bo do leta 2020 dosegla vsaj 20 % zmanjšanje emisij toplogrednih plinov v primerjavi z letom 1990.

Direktiva o spodbujanju uporabe energije iz obnovljivih virov

Direktiva določa skupen okvir za spodbujanje energije iz obnovljivih virov ter obvezna nacionalna cilja za skupni delež energije iz obnovljivih virov v končni bruto porabi energije (v letu 2020 najmanj enak 20 %) in za delež energije iz obnovljivih virov v prometu (v letu 2020 najmanj enak 10 %).

Prozivodnja pogonskih biogoriv in drugih tekočih biogoriv iz odpadkov in ostankov se upošteva le v primeru, če je prihranek emisij toplogrednih plinov najmanj 35 %, od leta 2017 najmanj 50 % in od začetka 2018 najmanj 60 %.

ebm-plan b-ess

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...