NPVO

NPVO je osnovni strateški dokument na področju varstva okolja, katerega cilj je splošno izboljšanje okolja in kakovosti življenja ter varstvo naravnih virov. V ta namen določa cilje na posameznih področjih za določena časovna obdobja in prednostne naloge ter ukrepe na štirih področjih: podnebne spremembe, narava in biotska raznovrstnost, kakovost življenja ter odpadki in industrijsko onesnaževanje.

Osnovni cilj na področju odpadkov je ravnanje z njimi ter poraba obnovljivih in neobnovljivih naravnih virov, ki omogočajo trajnostno proizvodnjo in potrošnjo, pripomorejo k zmanjševanju onesnaževanja okolja in porabe energije tako, da ne preseže nosilne zmogljivosti okolja.

Skupne značilnosti celotnega področja odpadkov so v jasni usmeritvi k čimvečji ponovni uporabi in predelavi odpadkov. Izrazito so izražene potrebe po upravljanju z življenjskimi ciklusi. Generalni cilji in usmeritve posameznih operativnih programov so zapiranje krožnih snovnih tokov in zmanjševanje količin odpadkov.

Konkretni cilji na področju komunalnih odpadkov so 65 % preusmeritev v ponovno uporabo in predelavo, ter 35 % v sežig in / ali odstranjevanje. Enaki cilji veljajo tudi za odpadke iz industrije in proizvodnje.

ebm-plan b-ess

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...