Ločene frakcije

Odredba o ravnanju z ločeno zbranimi frakcijami pri opravljanju javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki

Odredba določa najmanjši obseg in vsebino ravnanja z ločeno zbranimi frakcijami, ki morata biti zagotovljena v okviru opravljanja lokalne javne službe ravnanja s komunalnimi odpadki.  Iz celotnega snovnega toka komunalnih odpadkov je treba zagotoviti, da se izločajo ločene in nevarne frakcije (navedene v Prilogi 1 in 2). Zagotoviti je potrebno ločeno zbiranje in prevzemanje v zbiralnicah in zbirnih centrih ter razvrščanje v sortirnici. V sortirinici je potrebno zagotoviti izločanje papirja in lepenke ter odpadne embalaže, razen če se zbrani komunalni odpadki odstranjujejo s sežiganjem.

V naseljih je potrebno urediti zbiralnice ločenih frakcij za papir in drobno lepenko, steklo, plastiko in sestavljene materiale ter kovine. Na območju mestnega jedra ali stanovanjskega naselja je potrebno urediti zbiralnico na vsakih 500 prebivalcev.

Odredba določa kako in na koliko prebivalcev je potrebno urediti še zbiralnice za zbiranje nevarnih frakcij, zbirne centre ter zbiranje kosovnih odpadkov. Podrobneje določa obveznost obveščanja in osveščanja, vodenja evidenc o količinah ločeno zbranih frakcij in poročanju.

ebm-plan b-ess

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...